Hoe
werkt het?
Foto
album
Reservering
maken
Offerte
aanvragen

Hoe werkt het

Een goede voorbereiding is het halve werk. Beginnen bij het begin is het meest essentieel. Te vaak wordt voorbij gegaan aan de eisen die het land van bestemming, aan de invoer van uw dieren stelt. Anders dan je zou aannemen begint het dieren transport bij het te weten komen van wat er voor het land van bestemming vereist is. Deze website en onze medewerkers kunnen u daarbij van dienst zijn. Zie in het hoofdmenu "informatie".

Vervolgens wilt u weten welke kosten er aan het dieren transport zijn verbonden.Onder "diensten" van deze website vindt u de optie offerte. Met een minimum aan in te vullen informatie, kunnen wij u online een offerte aanbieden. Als u ons liever wilt spreken, belt u ons dan gerust om een offerte aan te vragen.

Als de datum van dieren transport bekend is, kunt u bij ons het dieren transport ook online boeken. Wij zullen er dan zorg voor dragen, dat het dieren transport zo goed mogelijk wordt geregeld met inachtneming van al uw wensen. Na ontvangst van uw boeking zullen wij u per e-mail informeren over alle details zoals; aanleverdatum- en tijd, vluchtnummer, vertrektijd, aankomstdatum- en tijd, definitieve kosten, etc... Ook zullen wij de ontvanger informeren over het geplande dieren transport en zullen wij hen zoveel mogelijk dieren transportdocumenten voor transport per e mail of fax doen toekomen. Om te zorgen dat u ons eenvoudig kunt vinden, treft u op deze website onder "contact" een heldere en complete routebeschrijving aan. Indien u nog vragen heeft, bel ons of stuur een e-mail zodat wij u verder kunnen informeren.

Nadat wij uw dieren in ontvangst hebben genomen, worden deze bij ons in de dierenfaciliteiten geplaatst of worden direct naar het vliegtuig gebracht. E.e.a. afhankelijk wanneer wij uw dieren in ontvangst nemen of bij u ophalen. Wij moeten nog wel toestemming van de douane krijgen om uw dieren te laten vertrekken, maar daar zorgen wij allemaal voor.

Het is fijn voor u te weten dat de gezagvoerder op de hoogte wordt gebracht van de aanwezigheid van uw dieren aan boord van zijn vlucht. De ruimte waar ze tijdens de vlucht verblijven, is verwarmd en geventileerd. Er is niemand die tijdens de vlucht uw dieren lastig zal vallen.Over het algemeen ondergaan ze de vlucht gelaten. Het grootste gedeelte van de vlucht zullen uw dieren slapen en rusten. Over het geluid van de motor hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Dit is niet meer dan wat u als passagier zou ondervinden.

Het is zeer belangrijk dat de ontvanger ook haar verantwoordelijkheid neemt. Wij adviseren de ontvanger zich vooraf zoveel mogelijk te laten informeren over de te volgen procedures op de luchthaven van aankomst. Indien gewenst, zullen wij de ontvanger daarbij begeleiden. Instanties waar de ontvanger mee te maken kan krijgen zijn de luchtvaartmaat- en afhandelmaatschappijen, de Veterinaire Dienst en de Douane.
Het kan zijn dat u als afzender ook de ontvanger bent. U reist zelf ook naar de bestemming waar uw dieren naar toe gaan. Ook dan is het belangrijk goed op de hoogte te zijn.
Wij wensen uw dieren een goede vlucht en hopen ze te mogen verwelkomen.