Hoe
werkt het?
Foto
album
Reservering
maken
Offerte
aanvragen

KLM Dieren hotel

 

Het dierenhotel van Air France KLM Cargo en Martinair Cargo op Schiphol is één van ‘s werelds grootste en modernste dierenhotels. Het is bestemd voor de tijdelijke opvang en verzorging van dieren die met een KLM of Martinair vliegtuig mee moeten of in afwachting zijn van het baasje dat ze ophaalt. Het is het eerste dierenhotel in de wereld dat door een luchtvaartmaatschappij zelf wordt gerund. Een bijzonderheid is dat het dierenhotel een uitlaatservice voor honden heeft.

Ter voorbereiding op een vlucht krijgen de dieren in het dierenhotel eten en drinken. Het is een comfortabele omgeving waar speciaal opgeleide dierenstewards zich over hen ontfermen. Het hotel is 24 uur per dag ‘open'. Het voldoet in ruime mate aan de strenge kwaliteitseisen die internationaal voor hygiëne gelden. Begrijpelijk, want de gezondheid van de dieren staat voorop.

Dierenverzorgers

De dierenverzorgers zijn goed opgeleid zijn én hebben hart voor dieren. Ze hebben allemaal trainingen gevolgd op de veeartsenopleiding van de Universiteit Utrecht en krijgen daarnaast ieder jaar een opfriscursus van een dierenarts. Wie aan boord van het vliegtuig de dieren begeleidt, heeft een vliegveiligheidstraining achter de rug. De verzorgers gaan met de dieren in het hotel en aan boord om alsof ze van henzelf zijn. Dat is noodzakelijk om ze een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid te kunnen geven.

De dierenhotelmedewerkers houden de dieren voortdurend in de gaten en grijpen direct in als het gedrag van een dier daartoe aanleiding geeft. Bij ziekte kan een team van veeartsen en dierenspecialisten onmiddellijk opgeroepen worden. Aan boord van een vliegtuig hebben dierenverzorgers toegang tot de stallen waarin paarden en grote dierentuindieren worden vervoerd. Tijdens start en landing bevinden ze zich dicht in hun buurt om goed te kunnen beoordelen hoe het met hen gaat en om ze eventueel gerust te kunnen stellen.