Hoe
werkt het?
Foto
album
Reservering
maken
Offerte
aanvragen

Reisvoorbereiding

Dieren op reis vliegen met professionele zorg

DE SPECIALE FACILITEITEN VAN ANIMALS TO FLY VOOR HET VERVOER VAN (HUIS)DIEREN
Ook (huis)dieren gaan op reis. Soms alleen en soms samen met u. Natuurlijk verdienen ook dieren alle zorg en aandacht tijdens de reis. Voor Animals To Fly is dat heel vanzelfsprekend omdat ons bedrijf sinds 1990 speciale faciliteiten voor het vervoer van de meest uiteenlopende diersoorten heeft. Naast honden en katten vervoert Animals To Fly ook tropische vissen, paarden, leeuwen en zelfs neushoorns! Deze folder geeft informatie over het verloop van de reis, de voorwaarden van dieren transport en de maatregelen die u moet treffen voordat uw (huis)dier op reis kan.

OP WEG MET DESKUNDIGE BEGELEIDING EN PROFESSIONELE ZORG
Er zijn twee manieren waarop u uw (huis)dier kan laten reizen; als bagage of als vracht. Deze verschillen zijn bepalend voor de soort reservering en het verloop van de reis. In vrijwel alle gevallen wordt uw (huis)dier in het ruim van het vliegtuig vervoerd. Dat gebeurt in speciale vrachtcompartimenten die verwarmd en onder normale luchtdruk worden gehouden. Zo kunt u ervan op aan dat uw (huis)dier onder optimale omstandigheden reist. Als uw (huis)dier op reis gaat, zijn er een aantal mogelijkheden:

Met u mee als overbagage
Dit is echter niet bij alle dieren mogelijk. Of een dier mee mag als bagage wordt onder andere bepaald door de diersoort, het gewicht en de bestemming. Er zijn namelijk landen die geen toestemming geven om (huis)dieren als bagage te laten vervoeren. In die gevallen geldt dat u dit rechtstreeks met de passageafdeling van de luchtvaartmaatschappij of uw reisbureau moet regelen.

Met u mee in de cabine
In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk een kleine hond of kat in de cabine van het vliegtuig mee te nemen. Dit dient vooraf te worden aangevraagd en de luchtvaartmaatschappij moet apart toestemming geven voordat de boeking gemaakt kan worden. Tijdens de reis mag u de hond of kat niet voeren of uit de speciale cabin sky-kennel halen. De luchtvaartmaatschappij behoudt zich altijd het recht voor, het dier alsnog naar het vrachtcompartiment te verplaatsen. Voor getrainde dieren ten behoeve van gehandicapte passagiers, zoals blindengeleidehonden, kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Ook dit dient u rechtstreeks met de passageafdeling van de luchtvaartmaatschappij of uw reisbureau te regelen.

Met of zonder u mee als “vracht”
Een (huis)dier dat alleen reist of niet als bagage mee mag, wordt als vracht beschouwd. Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij raden u aan om de boeking zo vroeg mogelijk te maken. Dan zijn de mogelijkheden om samen met uw (huis)dier op dezelfde vlucht te reizen het grootst. Voor informatie en reserveringen kunt u met ons contact opnemen. Ook kunt u op deze website veel informatie vinden, offertes aanvragen en evt. boekingen maken.

Voor vertrek brengt u uw (huis)dier naar onze eigen faciliteiten op Schiphol of komen wij bij uw (thuis) de dier(en) ophalen. In ons dierenhotel wacht het dier rustig totdat het aan boord van het vliegtuig wordt gebracht. In ons dierenhotel werken bevoegde dierenverzorgers.

REISKENNELS EN BOXEN
De kennel of box waarin uw huisdier reist, moet aan bepaalde eisen voldoen. Animals To Fly levert uitsluitend transportkennels die zijn goedgekeurd door de World Organisation Animal Health (OIE) en voldoen aan de door de International Air Transport Association (IATA) voorgeschreven bepalingen. Voor een kennel geldt niet altijd ‘hoe groter hoe beter’. Uw huisdier voelt zich vaak niet prettig in een te grote kennel. Bovendien betaalt u meer dan nodig is voor het vervoer van uw dier. Onze ervaring is dat een dier zich het liefst alleen in een kennel bevindt. Pups en kittens vormen wel eens een uitzondering op deze regel. Voor meer informatie kijkt u ook even op deze website onder informatie bij transportboxen.

WAT KOST DE VLIEGREIS
De kosten voor de reis hangen af van de diersoort, het gewicht, de omvang van de transportbox en de bestemming. Op deze site kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen in het menu "diensten". Wenst u ons liever even te spreken, belt gerust even op.

GEZOND EN FIT
Zoals bij elke passagier, zijn ook voor (huis)dieren papieren vereist. De voorschriften voor deze papieren en de quarantainebepalingen verschillen van land tot land. Informeert u daarom tijdig welke voorschriften voor de reis van toepassing zijn op uw dier. Zie deze website in het menu "informatie, landen informatie en belangrijke links". Doorgaans verstrekt uw dierenarts de benodigde documenten. In het algemeen geldt dat uw huisdier in ieder geval een geldige gezondheidsverklaring nodig heeft. Daarnaast kunnen ook andere papieren nodig zijn, zoals een hondsdolheidverklaring voor honden en katten. Wij maken u erop attent dat een inenting tegen hondsdolheid tenminste 31 dagen vóór vertrek moet zijn gegeven. In de meeste landen is de inenting 1 jaar geldig. Wij adviseren u zorgvuldig na te gaan welke regels voor uw situatie van toepassing zijn.

Indien uw hond of kat naar Nederland terugkeert, heeft u ook een Europees paspoort nodig. Belangrijk is dat uw hond of kat uniek geïdentificeerd moet kunnen worden d.m.v. een microchip of tatoeëring. Daarnaast adviseren wij u, uw hond of kat te laten testen door een erkend laboratorium op hondsdolheid. Zorgt u er wel voor dat u ook in het buitenland uw hond of kat op tijd blijft vaccineren tegen hondsdolheid. Zo blijft de eerste bloedtest geldig en kunt u met een gerust hart met uw hond of kat terugkeren naar Nederland. Deze bloedtest is niet vereist voor terugkeer uit alle landen. Zie voor meer informatie in het hoofdmenu van deze website, "informatie, landen informatie".

DE QUARANTAINE ZELF REGELEN
In sommige landen gelden strikte quarantainebepalingen ( voornamelijk alle Engelse of voormalig Engelse kolonies ) voor elk dier dat het land binnenkomt. Deze quarantaineperiode duurt over het algemeen een maand. Het is noodzakelijk dat u vooraf een quarantaineplaats voor uw huisdier bespreekt. Deze plaats dient u zelf te regelen, evenals het vervoer van de luchthaven ernaartoe. In veel gevallen zal het quarantainestation daar ook zorg voor dragen.

ENKELE TIPS VOOR EEN GESLAAGDE REIS
De volgende tips kunnen helpen om uw huisdier voor te bereiden op de vlucht:

• uw huisdier vanaf 5 dagen vóór vertrek in de kennel slapen en geef het hierin te eten. Op deze manier went het alvast aan de kennel. Verwijder wel tijdens deze periode het deurtje. Door onverwachte beweging hiervan kan uw huisdier schrikken en daar een vervelende associatie aan over houden.
• Honden en katten hebben soms last van luchtziekte. Dit betekent oppassen met voedsel. Geef ze een kleine licht verteerbare maaltijd, niet later dan 12 uur vóór vertrek met het vliegtuig.
• Laat uw huisdier uit voordat het de kennel ingaat. Als ze goed zijn uitgelaten, maakt u het de dieren makkelijker de kennel schoon te houden.
• Geef het dier niets meer te drinken binnen 4 uur vóór vertrek.
• Wij raden u af honden en katten vóór vertrek te verdoven. Zonder verdoving geeft u het dier de kans om tijdens de reis aan de nieuwe omgeving gewend te raken. Wanneer het echt nodig is, in de handel zijn een aantal homeopathische middelen verkrijgbaar. Mocht het echt nodig zijn, dan kunt u op onze professionele begeleiding rekenen en zullen wij zorg dragen voor medicatie.
• Organiseer de reis ruime tijd van tevoren, zodat alles goed geregeld is.

Wij wensen uw dieren een goede vlucht en hopen ze te mogen verwelkomen bij Animals To Fly.